Andre Souranderille Maud Kuistila -palkinto

APEX-konsortion johtaja, professori Andre Sourander vastaanotti Maud Kuistila -palkinnon Lääkäripäivillä 2018. Palkinto myönnetään ansioituneelle tutkijoiden kouluttajalle, ja sen tarkoituksena on korostaa korkeatasoisen lääketieteellisen tutkimusperinteen säilyttämistä ja edistämistä Suomessa. Asiasta uutisoi Lääkärilehti.

Maud Kuistilan Säätiön tieteellinen neuvottelukunta toteaa, että Turun yliopiston lastenpsykiatrian professori Sourander on Suomen tieteellisesti tuotteliain lastenpsykiatrian tutkija. Souranderin tutkimustyö on myös poikkeuksellisen laaja-alaista. Hän johtaa laajoja väestökohorttitutkimuksia, joissa selvitetään lapsuuden riskitekijöitä aikuisiän psykososiaalisille ongelmille, sekä interventio- ja implementaatiotutkimuksia, joissa kehitetään matalan kynnyksen digitaalisia hoito-ohjelmiamielenterveysongelmien varhaiseen hoitoon.