Save the dates 11.2. ja 12.2.2019 – Näyttöön perustuva tiedon juurruttaminen lasten, nuorten ja perheiden palveluihin

Maanantai 11.2.2019 klo 11-16

Medisiina D, Lauren 1 -sali (1. krs)
Kiinamyllynkatu 10, Turku (Huom. paikka on muuttunut aikaisemmin ilmoitetusta!)
Mahdollisuus osallistua etänä

Tervetuloa Turun yliopiston lastenpsykiatrian tutkimuskeskuksen ja Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiön (Itla) järjestämään seminaariin ”Informed decisions: How implementation research and knowledge benefit bringing evidence into the practices and strategies of child and family services ?​” Seminaarissa käsitellään tutkimukseen perustuvan tiedon hyödyntämistä lasten, nuorten ja perheiden mielenterveyspalveluihin liittyvässä päätöksenteossa. Tilaisuus on suunnattu päätöksentekijöille, tutkijoille ja mielenterveystyön asiantuntijoille ja kehittäjille.

Pääpuhujana tilaisuudessa on professori John Lavis Department of Health Evidence and Impact -laitoksesta, McMaster-yliopistosta. Hän on perustanut ja johtaa McMaster Health Forumia ja Forum+ohjelmaa, joiden tarkoituksena on kehittää tapoja tuoda parasta olemassa olevaa tutkimusnäyttöä päätöksentekoon ja järjestelmätason työhön. Oleellista on myös vuoropuhelu kansalaisten ja sidosryhmien kanssa. Lisätietoja professori John Laviksesta.

Ilmoittautumiset 5.2.19 mennessä (myös etäosallistujat): https://konsta.utu.fi/Default.aspx?tabid=88&tap=5822​

Tilaisuus on maksuton.

Näyttöön perustuva työ lasten kasvun tukena – Miten johtaa juurtumista?

Tiistai 12.2.2019 klo 12-14
Eduskunnan kansalaisinfo, Pikkuparlamentti
Arkadiankatu 3, 00101 Helsinki

Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiön tarkoituksena on tehdä pitkäjänteistä, yli hallituskausien menevää työtä lasten tasavertaisten elinolojen edistämiseksi. Itla ja Suomen Mielenterveysseura yhteistyössä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kanssa ovat levittäneet lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelmassa näyttöön perustuvia psykososiaalisia menetelmiä ja kouluttaneet yli 1.000 menetelmäosaajaa. 12.000 perhettä on saanut tukea ohjelman aikana.

Varhaisen tuen vahvistamiseksi ja työn jatkumiseksi Itla on laatinut kunnille ja alueille implementointioppaan. Päätöksentekijät paikalliselta tasolta valtakunnalliselle tasolle ovat avainasemassa näyttöön perustuvan työn johtamisessa ja juurruttamisessa. Implementointiopas näyttöön perustuvan työn juurruttamiseksi julkaistaan tilaisuudessa.

Tilaisuuden pääpuhuja on professori John Lavis Kanadasta.

Tilaisuuden järjestävät Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiö ja eduskunnan Lapsen puolesta ryhmä. Tilaisuus on englanninkielinen.

Ohjelma (alustava)

– Tilaisuuden avaa kansanedustaja Aila Paloniemi, Itlan valtuuskunnan puheenjohtaja
– Lapsen puolesta ryhmän puheenvuoro
– Professori John Lavis, McMaster University, Department of Health Evidence and Impact
– Itlan implementointikäsikirja julkaiseminen
– Paneelikeskustelu
Mukana professori John Lavis, Itlan toimitusjohtaja Petri Virtanen, kansanedustaja Sari Raassina (kok.), ylilääkäri Tuire Sannisto, Lasten, nuorten ja perheiden palvelulinja, Tampereen kaupunki. Keskustelua vetävät VTT, kehitysjohtaja Petra Kouvonen ja PsT, dosentti Taina Laajasalo.

Tervetuloa!