Save the dates 11.2. ja 12.2.2019 – Näyttöön perustuva tiedon juurruttaminen lasten, nuorten ja perheiden palveluihin

Informed decisions: How implementation research and knowledge benefit bringing evidence into the practices and strategies of child and family services ?​

Time: Monday 11.2.2019 klo 11-16
Venue: Medisiina D, Lauren 1 -sali (1. krs)
Kiinamyllynkatu 10, Turku
Possibility to participate online

Welcome to seminar ”Informed decisions: How implementation research and knowledge benefit bringing evidence into the practices and strategies of child and family services ? ” organized by the Itla foundation and the APEX consortium.

The seminar is aimed at decision-makers, researchers and mental health work experts and developers.

The keynote is Professor John Lavis, Department of Health Evidence and Impact, McMaster University. He has established and leads the McMaster Health Forum and Forum + program in order to develop ways to bring the best existing research evidence to decision-making and system-level work. Dialogue with citizens and stakeholders is also essential. More information on Professor Lavis.

Registration by 5th of February (for online participants also): https://konsta.utu.fi/Default.aspx?tabid=88&tap=5822

The seminar is admission free.

Näyttöön perustuva työ lasten kasvun tukena – Miten johtaa juurtumista?

Tiistai 12.2.2019 klo 12-14
Eduskunnan kansalaisinfo, Pikkuparlamentti
Arkadiankatu 3, 00101 Helsinki

Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiön tarkoituksena on tehdä pitkäjänteistä, yli hallituskausien menevää työtä lasten tasavertaisten elinolojen edistämiseksi. Itla ja Suomen Mielenterveysseura yhteistyössä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kanssa ovat levittäneet lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelmassa näyttöön perustuvia psykososiaalisia menetelmiä ja kouluttaneet yli 1.000 menetelmäosaajaa. 12.000 perhettä on saanut tukea ohjelman aikana.

Varhaisen tuen vahvistamiseksi ja työn jatkumiseksi Itla on laatinut kunnille ja alueille implementointioppaan. Päätöksentekijät paikalliselta tasolta valtakunnalliselle tasolle ovat avainasemassa näyttöön perustuvan työn johtamisessa ja juurruttamisessa. Implementointiopas näyttöön perustuvan työn juurruttamiseksi julkaistaan tilaisuudessa.

Tilaisuuden pääpuhuja on professori John Lavis Kanadasta.

Tilaisuuden järjestävät Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiö ja eduskunnan Lapsen puolesta ryhmä. Tilaisuus on englanninkielinen.

Ohjelma (alustava)

– Tilaisuuden avaa kansanedustaja Aila Paloniemi, Itlan valtuuskunnan puheenjohtaja
– Lapsen puolesta ryhmän puheenvuoro
– Professori John Lavis, McMaster University, Department of Health Evidence and Impact
– Itlan implementointikäsikirja julkaiseminen
– Paneelikeskustelu
Mukana professori John Lavis, Itlan toimitusjohtaja Petri Virtanen, kansanedustaja Sari Raassina (kok.), ylilääkäri Tuire Sannisto, Lasten, nuorten ja perheiden palvelulinja, Tampereen kaupunki. Keskustelua vetävät VTT, kehitysjohtaja Petra Kouvonen ja PsT, dosentti Taina Laajasalo.

Tervetuloa!